úterý 18. června 2013

Houpačka a houpací síť

Když už konečně nastalo to léto, není na škodu vytáhnout nějaké to eso z rukávu. Minulý podzim jsem poměrně pozdě koupil houpací síť a již jsme ji nestihli pořádně využít. Letos to chci důkladně napravit. A jak to souvisí s tesařením, dřevem a vůbec?

Houpací síť na zahradě
Dostatečně dimenzovaná houpací síť je základem rodinné pohody.


Souvisí to velmi úzce. Ideální je umístit houpací síť mezi vzrostlé stromy. Ty naše bohužel ještě nedorostly do potřebných rozměrů a tak jsem musel udělat drobnou obezličku. Již při stavbě konstrukce na houpačku jsem  plánoval její využití i pro pověšení houpací sítě. Stačilo si najít požadovanou délku na umístění sítě a zvolit správnou délku překladu konstrukce.

Konstrukce pro houpací síť
Houpací síť zavěšená na konstrukci pro houpačku

Výsledek vidíte fotkách. Pohoda z toho přímo čiší že? Jediné co tomu chybí je zastínění látkou, které ale bude během dneška přidáno. Aktuální fotografie samozřejmě dodám.


Konstrukce pro houpací síť
Čtení v houpací síti na zahradě
Houpací síť s využitím konstrukce na houpačku

2 komentáře:

  1. Dobrý den chtěl bych si doma postavit dá se říct to samé a zajímalo by mě jak silné a trámky jste použil.Váš výsledek vypadá opravdu dobře.Kočí

    OdpovědětVymazat
  2. Tesaříku ta ukotvená hamaka nemá chybu. Tohle bych rád viděl i na své zahradě, kterou bohužel nemám :D Zatím se musím spokojit s mojí hamakou mezi stromy :)

    OdpovědětVymazat