úterý 22. dubna 2014

Dětský domeček - úvod (koupit či nekoupit?)

Tak je na čase zveřejnit letošní nový projekt, kterým se po dlouhém zvažování stal dětský domeček. Ogar má k dispozici houpačku, klouzačku a pískoviště. Jistě ocení nějaké zázemí kam může schovat své zahradní hračky před nepřízní počasí či sebe pro odpočinutí si od rodičů.


Koupit stavebnici domečku nebo udělat komplet vlastnoručně?


Nejzásadnější otázkou, která byla v podstatě rychle vyřešena, bylo zda domeček budu od základů po střechu dělat sám, nebo si koupíme základ jako stavebnici, kterou složím a případně upravím/rozšířím. Tato volba je na každé rodině zvlášť, tak zkusím nastínit důvody proč jsme se rozhodli koupit stavebnici...

Vzhledem k druhému, v zimě narozenému potomku, je aktuálně nejvíce nedostatkovým zbožím ČAS. Cokoliv  mi ušetří hodinu mého času má cenu zlata. Ano, není technický problém udělat domeček celý sám (ostatně veškeré předchozí výtvory jsou komplet ruční práce - včetně klouzačky). Ale čas nad ním strávený by byl neúměrný ušetřeným financím. Jen vyměření, spočtení, nakoupení, opracování a vymyšlení všech dílů by dalo desítky hodin. Nebudu se zbytečně rozepisovat - zkusím to shrnout v bodech:

Stavebnice domu
+ předhotovené díly
+ rychlost montáže
+ jasně daný montážní postup
+ bohatý výběr
+ dřevěný = stále prostor pro kreativitu
- cena

Jeden z desítek typů domečků k zakoupení jako stavebnice

Domeček na zelené louce
+ bohatý prostor pro kreativitu
+ originalita
+ nižší cena (nikoliv však zanedbatelná)
+ radost z vlastního výtvoru
- časová náročnost

dětský domeček na zahradu
Originální ručně postavený dětský domeček

Pokud bych byl nezaměstnaný s dostatkem volného času, tak bych zcela jistě sáhl po kreativní variantě č.2. Navíc bych využil všechny zbytky, které se hromadí ze stavby dřevěnice a srazil tím náklady na minimum. Vzhledem ale k aktuální situaci jsme neváhali zvolit variantu č.1 s tím, že si samozřejmě stavebnici trochu upravím a vylepším. To jen pro to, abych využil i ten přebytek kreativity :)

Příště se dozvíte, jaký domeček jsme vybrali a kam ho umístíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat